fbpx

FAQ

често задавани въпроси

INDIBA е електромагнитен ток, който се доставя в тялото чрез електроди при специфична и патентована радиочестота от 448kHz. Този ток постепенно повишава температурата на третираната тъкан. Повишаването на температурата предизвиква естествените реакции на тялото за регенерация, възстановяване и защита. От честотата – 448 kHz могат да се получат и други ефекти без нагряване на тъканите, получени чрез клинични изследвания – биостимулация.

INDIBA е одобрена от регулаторните органи на държавите в които се предлага, той е с маркировка CE и FDA. INDIBA предлага цялостно обучение и специализирани курсове. Непрекъснато работим с водещи университети и изследователски центрове, за да гарантираме, че предоставяме безопасни и ефективни технологии.

INDIBA инвестира големи ресурси за изследване на използваната технология, за да сме сигурни, че предоставяме най-добри резултати. При едно от тези проучвания екип от реномираната Испанска Университетска Болница „Ramon y Cajal“ в Мадрид, (д-р Убеда и екип) проучва какво се случва с клетките на тялото, когато се прилага INDIBA. Те откриха, че честотата на 448kHz стимулира деленето и диференцирането на стволови клетки. Нормалните здрави клетки не се нараняват. Тествани са in vitro и някои видове ракови клетки, при които се установява намаляване на техния брой. Това ни дава абсолютна увереност, че INDIBA е напълно безопасна.

Това зависи от това коя зона се третира. При терапия за лице, резултатите могат да се видят след края на първата сесия. При намаляване на мастни натрупвания, резултатите идват за няколко седмици, като при някои хора се наблюдава подобрения след няколко дни.

Ефектът остава дълго време, но зависи от специфичната зона. За по-продължителен резултат е препоръчително да се направи пакет от няколко сесии. Така резултатът остава няколко месеца.

Не, не са болезнени, всъщност са много приятни. Трябва да уведомите вашият терапевт ако изпитвате дискомфорт.

Не, лазерът използва светлина, за да проникне през кожата. Доказано е, че лазерната терапия не може да проникне по-дълбоко от 15 мм (около дължината на човешки нокът). Това означава, че лазерните терапии работят на повърхностно ниво. Това е много фокусирано лечение. При технологията на INDIBA, която използва електромагнитен ток, третираме тъканите в дълбочина, без кожата да абсорбира енергията.

  • Пейсмейкър или други ел. импланти
  • Бременност
  • Тромбофлебит

Съществува специален протокол за комбинирано лечение, който посочва колко дълго след поставяне на ботулиновия токсин трябва да изчакате преди прилагането на INDIBA. Попитайте вашия здравен специалист.

За разлика от други видове технологии, като лазерните, слънчевите бани не са противопоказани за радиочестотна терапия. Но ако е използвана хипертермия, по-добре е да се избягва излагането на слънце в рамките на 24ч.

Ако имате слънчево изгаряне, то терапия с INIDBA в субтермален режим, би помогнала, да се намали зачервяването и по-бързо да се възстанови кожата.

Да. INDIBA е добре да се приложи 24 часа преди поставяне на филъра, за да се подобри състоянието на тъканите и да се уплътнят, както и веднага след поставяне, ако има някакви странични ефекти (хематом, подуване, болка). В зависимост от филъра трябва да изчакаме 2 седмици или месец, за да продължим да обработваме областта. Правилното приложение на INDIBA няма да намали ефекта на филъра.

Да, INDIBA може да се комбинира с микронидлинг. Препоръчва се да се направи терапия с INDIBA да започне в деня преди процедурата за микронидлинг и да се продължи една седмица след това. В случай на оток, свръхчувствителност или хематом, INDIBA може да се приложи веднага след процедурата.

Има два вида Липолазери, един инвазивен и един неинвазивен. Няма противопоказание за прилагане на INDIBA след процедурата. През първите дни лечението трябва да бъде в субтермален режим, за да се стимулира възстановяването на тъканите.

Да, INDIBA помага за контролиране на възпалителния процес, регулира производството на себум и насърчава регенерацията на кожата. В първите дни след терапиите, може да изглежда че състоянието се влошава, но всъщност ще се съкрати периода на възстановяване и тези признаци ще изчезнат до няколко дни.

Да, има протокол INDIBA за Розацея. Тъй като това е патология, която включва възпалителен процес, ние можем да успокоим кожата. Терапиите също така подобряват васкуларизацията на кожата, като спомага за успокояване на хиперактивацията на розацеята.

Да, INDIBA може да се комбинира с карбокситерапия. Препоръчително е да започнете терапии с INDIBA поне 72 часа след сесията.

Не намирате това, което търсите ?