fbpx

Indiba - една класика, която никога няма да ви разочарова

Повечето от нас са чували за INDIBA поне веднъж, а много от вас вече са го изпитали сами. Този апарат е еквивалент на “малката черна рокля” в гардероба ви: класика, която никога няма да ви разочарова и най – добрата ви инвестиция. Този радиочестотен апарат, който е на същите години, колкото е и моят професионален стаж (31) е това, което бих могла да нарека “основите на стила” в красотата.

Трудно е един продукт да надделява толкова дълги години в конкурентния свят на естетиката, в който постоянното търсене на новости е задължително,  за да бъдеш най – добрия (последното, най – новото и най – известното, винаги е най – привлекателно за клиентите …).

Обикновено аз съм тази, която с нетърпение очаква следващото революционно постижение на пазара (за да споделя за него), но в моя защита бих искала да отбележа, че считам себе си за част от изчезващия вид, който (обикновено) преди да пише за даден продукт, първо го проучва, изпробва и се убеждава лично в неговото действие.

Моята любов в INDIBA бе от пръв поглед и започна докато все още бях съвсем нова и непозната в писането. За първи път опитах INDIBA в студиото на “Maribel Yebenes” в Мадрид и оттогава следя тази радиочестота отблизо. Признавам, че съм и  изневерявала с почти всички естетични апарати на пазара, но това не означава, че някога ще спра да вярвам в това, че INDIBA е номер едно. За да бъдем по – точни, най – балансиран.

Защото има по – мощни радиочестоти, но те болят повече и са много по – скъпи. INDIBA е идеалният вариант за тези, които обичат да полагат редовни грижи за себе си, а не за тези, които търсят шокова терапия (за тях, подходящи са Accent, Thermage …). Ако включим процедурите с радиочестотата на INDIBA в нашата рутина за красота поне веднъж месечно, неизменно ще стигнем до красива 70 – та годишнина, като принцеса Tessa de Baviera, която интервюирах наскоро, и притежава тялото и външния вид, които искам да имам на нейната възраст !

И аз не съм единственият фен на INDIBA. Когато попитам някой специалист козметик кой е апаратът, който никога няма да замени, отговорът обикновено е един и същ: INDIBA. Елена Комес, собственик на “Le Petit Salon” в Мадрид и Валенсия, за който има не една статия в списания като „Vogue” Espana, „Marie Claire”, „ELLE” и много други, ми споделя, че за осемте години, през които “Le Petit Salon” съществува, INDIBA все още си остава хит в лечението на отпуснатостта и възвръщането на красотата във външния вид на кожата на лицето, тялото и скалпа.

Но какво всъщност е INDIBA? Думата е акроним на Investigación DIvisión BArcelona (Отдел за изследвания Барселона). Испанска компания, основана през 1983 г., за производство на иновативно радиочестотно оборудване за електромедицина.

Накратко, това е монополярна радиочестота, която комбинира термични токове, (увеличава метаболизма на тъканите, и синтеза на еластин и колаген, като благоприятства и стимулира липолизата), и електрически токове (намаляват възпаленията и възстановяват баланса в организма), които достигат в дълбочина в тъканите, с помощта на няколко електрода. По този начин се ускорява естествения клетъчен метаболизъм, за да функционира на 100 процента.

Това води до повишаване на температурата на кожата отвътре навън – хипертермията води до образуване на нов колаген и до вазодилатация, която благоприятства микроциркулацията и пo – голямата оксигенация на тъканта.

В допълнение на прекрасната статия на Тереса, ние ще добавим още няколко реда, за да ви разкажем защо монополярната честота на INDIBA е различна.

Една от основните разлики на INDIBA с останалите монополярни радиочестотни апарати е уникалният Proionic® ефект, който е патентован от компанията и който гарантира за качеството, и безопастността, с които INDIBA се гордее толкова много. Системата Proionic® успява да укрепи тъканите, да намали локализираните мазнини и да подобри мускулния тонус. За тази цел, системата прилага ток със специфична честота 448 kHz. Множество медицински изследвания извършени от независими лаборатории са доказали, че честотата, с която работи апарата е напълно безопасна, спрямо останалите монополярни апарати и по – ефективна от мултиполярните радиочестотни апарати. INDIBA Deep Beauty има много по – пълноценен ефект от всяка друга радиочестота, защото представлява силен клетъчен регенератор: засилва метаболизма на клетъчно ниво, улеснявайки междуклетъчния обмен на йони. Подпомага пренасянето на хранителните вещества и отпадните продукти навътре, и навън от клетките. По този начин качеството на кожата се подобрява много по – бързо.

От друга страна, Proionic® ефектът на INDIBA действа също за скулптуриране и намаляне обиколката на тялото. Когато става дума за задържане на излишни течности, поради дрениращия си ефект и когато става въпрос за натрупване на локализирани мазинини, поради липолитичния си ефект.

Друга функция на INDIBA Proionic® е активирнето на ново производство на еластин, колаген и други протеини, помагащи в борбата срещу отпуснатата кожа. Съществуват множество радиочестоти, които нагряват тъканите прекомерно  и предизвикват разрушаване на колагена, за да принудят организма да реагира и да заработи за създаването на нов. Но има хора, при които този метод не функционира, поради напреднала възраст, тютюнопушене или менопауза. За разлика от останалите радиочестоти, благодарение на своята патентована Proionic система, INDIBA не разрушава, а стимулира производството на нови поддържащи протеини, благодарение на ефекта биостимулация. Следователно, дори в случаите, при които конвенционалната радиочестота не работи, с INDIBA резултатите са безкомпромисни. Тази технология почти няма противопоказания и може да бъде прилагана при клиенти с филъри, метални импланти и ракови заболявания, без абсолютно никакви притеснения.

В превод:  INDIBA натиска спирачката на отпускането на кожата във всяка една от третираните зони (лице, шия, гърди, ръце, задни части, бедра) и намалява наличието на целулит, и торбички под очите, тъй като в основата и на двата проблема, лежи нарушената микроциркулация.

В заключение, фактът, че един апарат остава все така жив и желан след толкова години в така бързопроменящата се вселена на красотата, говори много за него.

© Indiba Bulgaria

www.indiba.bg