fbpx

INDIBA Deep Beauty - красота и здраве в една технология

Ако грижата за здравето и красотата са сред топ приоритетите за вас, INDIBA трябва да бъде поставена на върха във вашия списък с желания. Какво е INDIBA? На кратко това е единствената технология, която може едновременно да създаде красота отвън и усещане за благосъстояние вътре във вас и вашите клиенти. През 1985 година, испанската компания INDIBA S.A. създава  първия клетъчен рекуператор (Cell Recuperator) с международен патент. Неговата функция е да стимулира клетките да възстановят своята първоначална структура, което респективно повишава тяхната функционалност. По този начин възстановяването на тялото се случва напълно естествено до достигане на неговата най – добра форма – както отвътре, така и навън.

Какво представлява INDIBA?

В световен мащаб името на испанската компания INDIBA се радва на не малка популярност. Не само заради множеството знаменитости, които се влюбват в инстантния ефект от тази технология (в сферата на естетиката и медицината), но и заради удовлетворението на абсолютно всеки, който изпита усещането от нея. Причината е, че освен всички безспорни и видими естетични ползи за лице, тяло и коса, терапиите с апаратурата на INDIBA Deep Beauty са безболезнени и носят моменти на релаксация, точно както при СПА процедура. Това е така, тъй като INDIBA Deep Beauty е единствената технология, която носи усещане за благосъстояние, чрез стимулиране на клетките – за цялостното възраждане на самия организъм.

INDIBA е технология за самолечение, заради свойствата си на клетъчен рекуператор – тя помага на тъканите и човешкия организъм да запазят своите здраве, младост и активност. Именно поради това, патентованата технология от INDIBA се прилага както в сферата на красотата, така и в сферата на физиотерапията, и естетичната хирургия, и множество лекари, и специалисти доверяват здравето, и възстановяването на своите пациенти именно на нея.

Тези твърдения се потвърждават от д-р Себастиа Сендрос, ръководител на медицинския отдел на INDIBA – „Преминаването на електрическия ток от устройствата на INDIBA през тъканите на човек, освобождава серия хормони на щастието като ендорфин, допамин и сератонин, които се отделят при практикуването на аеробни спортове и носят усещане за щастие и благополучие.”

Сузана Абеян – международен мениджър продажби в INDIBA, споделя че друг важен елемент, отговорен за успеха на INDIBA и различното усещане от тази уникална терапия, са уменията на специалиста, който работи с нея. „Терапиите с INDIBA представляват симбиоза между механичното третиране с апаратурата и уменията на терапевта, който работи с нея. Технологията позволява на добрия професионалист да се развива и да става все по-прецизен в работата си. Какво имам предвид? При повечето апарати, които днес се предлагат на естетичния пазар, се разчита само на въздействието на апаратурата, докато при работа с INDIBA терапевтът използва знанията и уменията си, прилагайки специфични масажни техники, за да увеличи ефекта от процедурата. Категорично мога да кажа, че козметичният салон, притежаващ INDIBA ще има много предимства пред конкуренцията. Освен това с INDIBA могат да се подготвят кожата и подлежащите тъкани преди хирургична интервенция, както и да се намалят страничните ефекти след нея. Апаратът позволява да се контролира постоперативния период с оглед постигане на перфектни резултати, което го прави подходящ и за естетични, и дерматологични клиники”.

Накратко, INDIBA Deep Beauty притежава методология, технология и начин на работа, различни от всички останали: осигурява здравословен баланс между физическото и емоционалното усещане на клиента, което води до неговото общо благосъстояние.

Какво ще почувствате с INDIBA ?

Тя осигурява енергия, която ни кара да се чувстваме добре – преодолява епизодите на умора и стрес, и позволява на човек да се сблъсква с ежедневните ситуации с повече жизненост. Целта на INDIBA е постигане на здраве и красота, защото тя действа отвътре, за разлика от другите апарати в сектора на красотата, чиято методология действа единствено и само, чисто естетически.

Дали INDIBA е от скоро на пазара ?

Абсолютно не. INDIBA S.A. притежава безупречна репутация и дълга 35 годишна история – създадена е през 1983 г., със седалище в Барселона. INDIBA® и SORISA® BEAUTY SOLUTIONS са двете марки, разработвани от INDIBA  S.A. Технологията на INDIBA  се откроява с това, че е единствената, зад която стоят сериозни научни обосновки и множество изследвания, в подкрепа на нейната ефикасност и безопасност. Компанията е пионер в областта на диатермията – техника, която позволява контролирано повишаване на температурата в определена област на тялото, в резултат на преминаването на високочестотен електрически ток. Резултатът? Увеличаване на локалния кръвен поток и насърчаване на лимфоотичането и обменинните процеси в организма. Понастоящем INDIBA S.A. е компания с международен фокус и 19 000 устройства в над 65 страни на всеки континент, с дъщерни дружества във Франция (INDIBA France) и в Италия (INDIBA Italia). Не по – малко важни са и нейните американски и азиатски партньори: INDIBA Latin America и INDIBA Asia, с които тя поддържа плодотворна история повече от 20 години.

Как точно функционира INDIBA Deep Beauty ?

INDIBA Deep Beauty е патентована електро – регенеративна технология, която ребалансира клетъчната обмяна на йони, помагайки на клетките да възстановят естествената си функция, чрез модулиране на електрическия ток. Целта на INDIBA е извършването на всички видове терапии за лице, тяло и коса, винаги под презумпцията за здраве и благополучие: уплътняване и стягане на кожата, тонизиране, ремоделиране, регенерация, ревитализация, оксигенация, хидратация, подмладяване и много други. Освен със собствени протоколи, които обхващат всички процедури, предлагани в съвременния козметичен център, INDIBA Deep Beauty разполага и с т.нар. експертни протоколи – при менопауза, за детоксикация и специални антиейджинг протоколи за лице и тяло. Само с един апарат козметичният салон може да предложи огромно разнообразие от терапии, които решават специфични проблеми.

Патентованата от INDIBA система Proionic ®, гарантира заздравяване на тъканите, намаляване на локализираните мазнини и подобряване на мускулния тонус. Технологията съчетава капацитивен и резистивен режим и създава т.нар. „Proionic effect“ вътре в тъканта. Налице е двоен ефект – електрическият ток стимулира клетъчната дейност, а топлината ускорява метаболитните процеси и възстановява тъканите. Апаратът INDIBA използва два електрода – резистивен (посредством този електрод електрическият ток навлиза в тъканите) и капацитивен (задържа енергията и има електромагнитен ефект върху тъканите).

Защо точно 448 kHz? Благодарение на правилния поток на йони между извънклетъчната и вътреклетъчната матрица, с помощта на точно тази определена честота, електрическият потенциал на клетката е балансиран и неговите жизнени функции са възстановени. Специалистите от компанията INDIBA S.A.  са доказали, че при 448 kHz се постигат изключителни ефекти, без да се повишава прекалено много температурата в третираните тъкани. Комбинацията от хипертермален и субтермален ефект позволява постигане на перфектни резултати, като в зависимост от проблемите на конкретния клиент се използват различни протоколи на апарата. Другите RF технологии използват 1 MHz радиочестота, което означава, че при тази радиочестота прекомерното загряване на тъканите е неизбежно.

Научните данни показват, че специфичната честота на INDIBA активира пролиферацията на стволовите клетки, а терапията със стволови клетки е бъдещето на медицината. С INDIBA нашата компания вече е навлязла в бъдещето. Агресивните процедури (например аблативно лазерно подмладяване) подмладяват външно, но всъщност състаряват на хистологично ниво, освен това са болезнени и имат възстановителен период. Терапиите с INDIBA са безопасни, приятни и нямат биологична цена като остаряване на клетките.

Съществените ползи от INDIBA в естетичния сектор, могат да бъдат обощени в следните две изречения:

● Вследствие на Proionic ® системата, процесът на неоколагенеза се стимулира: повишава се метаболизмът на фибробластите, а това води до повишаване на синтеза на колаген и еластин. Вазодилатацията увеличава кръвообръщението в третираната зона; стимулират се снабдяването с хранителни вещества на клетките и оксигенацията на тъканите.

● Стимулира се намаляването на мастни натрупвания и целулит: Адипоцитите или мастните клетки бързо губят своя обем и „отслабват”. Обработената им мембрана постепенно се разрушава и мазнината изчезва напълно естествено.

Терапиите с INDIBA имат ли противопоказания ?

INDIBA може да се прилага при наличие на метални импланти и онкологични заболявания, което е стандартно противопоказание за радиочестотна процедура.

Противопоказания са ограничени до наличие на пейсмейкър, бременност, тромбофлебит, открити рани, или прилагане при хора с намалена чувствителност на кожата.

Как протича една процедура с INDIBA Deep Beauty ?

След нежно почистване на кожата, терапевтът нанася контактен крем Всяка процедура с INDIBA Deep Beauty започва с нежно почистване на кожата, терапевтът нанася контактен крем и „отваря“ енергийните канали. Всяка енергийна точка отговаря за отделна функция – за релаксация на дадени мускули, засилване работата на вътрешни органи, дренаж на токсините извън тялото и намаляване на стреса. По този начин, терапевтът „изчиства” енергийните канали на тялото, за да може процесът на подмладяване да започне. Процедурата с INDIBA® продължава чрез кръгови движения с използване на високочестотни токове и работа с капацитивния и резистивния електрод на апарата. Терапията завършва с третата стъпка: Финален баланс. Чрез лек масаж без топлина, терапевтът отнема част от топлината като намалява зачервяването в областта на третираната зона. Вашите клиенти са чувстват енергизирани, отпочинали и видимо подмладени.

© Indiba Bulgaria

www.indiba.bg